torstai 4. kesäkuuta 2015

Apua välineistä ja apuvälineistä

Minä olen välineurheilija. Ruoka on parempaa, seksi kiihkeämpää ja uuma hoikempi, kunhan vain kotona on oikeat välineet. Eikö?! Aina tulee jokin uusi vekotin, jonka hankittuani kuvittelen hallitsevan paremmin elämääni, laihtuvani, liikkuvani enemmän, tai joka antaa lisäaikaa vuorokauteen. Kotiin onkin kertynyt runsaasti kuntolivälineitä. Jumppapallon ja -maton taisin hommata ensimmäiseksi. Pian perässä seurasivat käsipainot ja kuntopyörä. Sitten olikin vuoro nyrkkeilysäkillä ja vihoviimeinen hankintani on juoksumatto. Siltikään en ole yhtään laihempi, hieman vain köyhempi.

Joitakin apuvälineitä kuitenkin on, joista olen oikeasti kokenut olevan hyötyä motivaattoreina. Sopivia välineitä ja keinoja minulle, jollakin toisella toimivat muut konstit. Juju on että tuntee itsensä ja sen mikä antaa kipinää hommaan.

Sports Tracker - Hahmotan asiat parhaiten visualisoituna. Siksi kartalle piirtyvä käppyrä motivoi tekemään aina vähän pidemmän lenkin. Teen myös usein saman lenkin ja sitten vertailen sovelluksessa vanhoihin harjoituksiin käytettyä aikaa. Datan selaaminen tuottaa omituista mielihyvää.

Polar sykemittari - antaa samantapaisia kiksejä kuin Sports Tracker. Liikuntaan käytetty aika, keski-, maksimi- ja minimisykkeet ja ne kalorit. Kun vielä olen saanut oppia miten mittaria käytetään harjoittelussa, eli seuraan lenkillä ollessa sykkeen peruskuntoaluetta ja vauhtikestävyysaluetta ja alan vähitellen ymmärtämään miten eri sykealueilla tehty harjoitus vaikuttaa kehoon.

Kuntosalikortti - Edullisin mahdollinen. Vaikka käyn vain kerran tai kaksi viikossa, niin hankinta kannatti. Kunto-ohjelmani on sellainen, että hyvin monet harjoitukset pystyisin tekemään myös noilla kotona olevilla vehkeillä. Silti koen salitreenin olevan kuitenkin tehokkaampi, tai sitten vain teen liikkeet huolellisemmin kun kerran olen salille asti vaivautunut. Ja ei, paksua naista ei katsota pitkään.

Vaaka - rakas vihollinen. Painon seurannassa korvaamaton, tosin ei välttämättä kerro koko totuutta. Uskon että treenatessa minulle on kehitynyt lihaksiakin. Koska lihasmassa painaa läskiä enemmän, niin todellisuudessa rasvaa on saattanut palaa enemmän kuin tämän hetkinen neljä kiloa, mutta osa rasvasta on korvautunut lihaksilla.
Jokainen nykäys alaspäin vaa'an lukemassa vähentää karkinhimoa.

Spotify - uusi kumppani. Pari soittolistaa eri fiiliksille; kapinalliseen menoon listalta löytyy 80-luvun Pelle Miljoonaa ja Apulantaa ja, kehtaanko sanoa, hyvässä fiiliksessä napeissa raikaa Cheek, Elastinen , Tuomas Kauhanen ja Mikael Gabriel. Joo, täti menee massan mukana. Mutta kundien energia vaan on niin positiivista, että itsekin mennessä lauleskelen ja hymyilen.
.
Kiloklubi - Liikennevalon väreissä kirkuvat pallukat huutavat heti, kun ruokavalio ei ole tasapainossa. Pikkuhiljaa olen oppinut muutakin kuin merkitsemään syödyt taulukkoon. Seuraan myös kun softa ohjaa missä on liikaa tai liian vähän syötynä. Merkkaan tänne myös liikuntasuoritukset ja vaa'an lukemat. Lisää dataa selattavaksi :)

Ruokapäiväkirja - pohja yllä olevalle ja silmien avaaja, varsinkin kun joku on lukenut sen auki ja kirjannut huomioita. Sain liian vähän rautaa, kalsiumia ja kuituja. Liikaa proteiinia (luulin sen laihduttavan) ja vääränlaista rasvaa. Huoh, ja eikun keskustelemaan missä se vika on. Olen oikeasti luullut että informaationarkkarina minulla on kohtuullisen hyvä tieto ravinnosta. Kadri kuitenkin oikoi joitakin virheellisiä käsityksiäni ja ehdotti korjauksia ruokavaliooni. Parasta on, että oikein syödessä saan ruoasta kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet eikä tarvitse nauttia ravintolisiä.


Seuraavalla kerralla ruokapäiväkirja, väite ja vastaväite.
Nyt vielä Tuomas Kauhanen ft. Väinöväinö - Enkeli 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti