keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Ronkelin ruokaohje

Minä olen ronkeli mitä tulee ruokaan. Ruokavalioni on melko suppea. Allerginen en ole millekään, mutta hyvin kehittymättömät makuhermoni sylkevät sappeä kun kuulevat herkuista kuten juustot, sienet, nilviäiset, äyriäiset ja muut meren herkut. Listahan jatkuu vielä kasalla kasviksia. Unohdinkohan jotain - ai niin, kananmunat.

Olen antanut viisaampien kertoa itselleni, että yksi syy miksi onnistuin kasvattamaan lihasmassaa laihdutuksen aikana, on ollut oikeanlainen ruoka. Onneksi siitä vähästä mitä syön, saa kasattua terveellistä ja hyvääkin. Enkä tarkoita tällä makkaroita, valitettavasti. Teen usein jonkun ison, kasvispohjaisen padan, josta riittää evästä töihin moneksi päiväksi. Saatan minä syödä samaa illalla kotonakin jos en jaksa muuta tehdä. Idea on että ruokaa on kokoajan valmiina. Sillä sain lopetettua suoraan jääkaapin ovella syömisen.

Tässä muutama helppo "resepti", kipakka kasvispata ja uunijuurekset. Molemmissa sopivasti kasviksia, proteiineja, hiilihydraatteja ja rasvaa, ettei muuta tarvitse. No jos lasin maitoa vielä viereen ja pari salaatinlehteä antamaan väriä.


Kipakka kasvispata (6 annosta)
1 pussi Findus wok Spicy Zanju
1 sipuli
2 porkkanaa
3 lehtisellerin vartta
pari tomaattia
2 dl riisi-kauraseosta tai silkkaa riisiä
2 rkl rypsiöljyä
mausteita ja yrttejä oman maun mukaan
(kourallinen pähkinöitä ja/tai siemeniä)
300-600g broilerin suikaleita (kuinka paljon haluaa proteiinia lisätä)

Keitä riisi-kauraseos valmiiksi ohjeen mukaan. Sillä välin kun riisit kypsyvät tee muut:

Kuullota pieneksi pilkottu sipuli ruokalusikallisessa rypsiöljyä, lisää wokkivihannekset kun sipulit ovat kuullottuneet. Kääntele muutama minuutti. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, pilko sellerit pieneksi kuutioksi ja tomaatit reiluiksi lohkoiksi. Heitä sekaan ja kääntele minuutti pari. Idea on että porkkanat eivät kypsy, vain vähän pehmenevät. Lisää vielä valmiiksi keitetty riisi-kauraseos ja kääntele kasvisten joukkoon.

Paista broilerin suikaleet pannussa, mausta haluamallasi tavalla ja heitä muiden aineiden joukkoon. Sekoita. Anna seisoa hetki kannen alla. Syö monta päivää.


Uunijuurekset (4 annosta)

bataattia puolikas
puolikas kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 (puna)sipuli
1 paprika
200g pikkutomaatteja
1 rkl rypsiöljyä
suolaa, pippuria
yrttejä maun mukaan
300-400g kasleria tai muuta possua


Esikypsennän reiluksi pilkotut porkkanat keittämällä niitä vartin suolalla ja rosmariinilla maustetussa vedessä. Sitten pilkkomaan bataatti, kesäkurpitsa, sipuli ja paprika sopiviksi haarukkapaloiksi. Kauhean pieneksi ei kannata lohkoa, muuten menee mössöksi. Kaikki kasvikset uunivuokaan, päälle vielä tomaatit, suola ja pippuri.

Marinoin ihan ohuiksi suikaloidun kasslerin rypsiöljystä, grillimausteesta (kyllä) ja ruohosipulista tehdyssä marinadissa. sitten asettelen suikaleet vuokaan kasvisten päälle. Uuniin grillivastuksella ylätasolla ensin 20 min 225 asteessa, sitten peitän vuoan foliolla ja annan olla uunin keskitasolla vielä noin 20-25 min.

Jos kastiketta kaipaa niin kevytkermaviilistä ja dippimausteseoksesta saa kasvisten kanssa hyvin maistuvan kastikkeen.



Aina voi myös ostaa pakasteesta valmiin pussin uunijuureksia ja kypsentää ohjeiden mukaan. Kasslerinkin voi korvata kanalla, jolloin ruoka on paljon terveellisempää. Ja... soveltaen :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti